Vitality v rozhodující sérii rozdrtili Entropiq a postoupili do play-off PGL Stockholm Majoru

608
Zywoo
ZywOo z týmu Vitality, foto: PGL

Vitality se na Legends Stage PGL Stockholm Majoru dostali z úzkých. Francouzský CS:GO tým měl po sobotě 30. října, prvním dni Legends Stage, skóre 0:2. Od té doby však v neděli 31. října porazil Evil Geniuses, včera Astralis a dnes Entropiq, čímž si zajistil jedno ze tří zbývajících míst v play-off na Majoru.

Nebyl to v žádném případě snadný úkol, protože všechny vyřazovací zápasy se hrály jako série nejlepší ze tří. Vitality se v první den Legends Stage neprezentovali a i jejich hvězdný AWPer a dvojnásobný nejlepší hráč CS:GO na světě Mathieu “ZywOo” Herbaut se trápil. Ten se však včera proti Astralis ukázal v nejlepším světle a dnes to proti Entropiq zopakoval. Ve vítězství Vitality hrál zásadní roli a podle statistik HLTV zakončil sérii s bilancí 74-44 K/D, 95,8 ADR a 1,49 ratingu.

Tento vyřazovací zápas odstartoval na mapě Mirage, kde mapa hned od začátku patřila Entropiq. Rusové vedli na straně CT 14:10 a pravděpodobně by mapu i vyhráli, nebýt Acu, který ve 25. kole předvedl Dan “apEX” Madesclaire. Po něm se Entropiq sesypali a Vitality vyhráli 16-14. Entropiq se však nenechali touto chybou na Overpassu ovlivnit a vítězstvím 16-13 vyrovnali stav série na 1-1, v níž měli dominantní výkon na straně CT (11-4).

Rozhodujícím zápasem série byl Dust II, po prvních dvou mapách tohoto zápasu téměř každý očekával vyrovnaný zápas. ZywOo však hrál stejně jako včera proti Astralis a v úvodních kolech udával tón zápasu. Hvězdný AWPer dal v prvním kole Ace a pomohl svému týmu převálcovat Entropiq v první polovině, která skončila 13:2 ve prospěch Vitality na straně CT. S takovým náskokem už Entropiq neměli prostor na návrat a Vitality uzavřeli Dust II 16:5.

Teď čeká na Vitality “s1mple”

Vitality na začátku Legends Stage nevypadali jako tým hodný Majoru, ale jejich týmová souhra se od té doby vyvinula a hlavně se zdá, že ZywOo je připraven postavit se těm nejlepším hráčům na světě, jako jsou Oleksandr “s1mple” Kostyliev z Natus Vincere a Dmitriy “sh1ro” Sokolov z Gambitu.

Tato prohra je pro Entropiq velmi nepříjemná, protože byli tak blízko postupu do play-off Majoru poté, co první den Legends Stage zakončili s bilancí 2-0. Rusové si budou pamatovat, že nechali proklouznout dva obrovské náskoky na Mirage ve prospěch G2 a Vitality, které mohly rozhodnout.

ZDROJDotesports, Twitter, foto: PGL
Předchozí článekOnline festival je v plném proudu. Dvacetiny Xboxu slaví speciální hosté, nechybí soutěže o ceny
Další článekRiot Games spouští festival RiotX Arcane. Na co se hráči mohou těšit?